Abdullah Kıran “Türkiye, Kerkük referandumuna vetosunu kaldırmalı” başlığıyla köşesinde bir “makale” yazmış. Bu tür yazılar “makale” değildir; ancak “fıkra” diyebiliriz. Kerküklü Türkmenler, tam manasıyla Doç. Dr. Abdullah Kıran’ın ipliğini pazara çıkardılar ve fikrini tamamen çürüttüler. (Yan’da SelcanTaşçı’nın köşesinde de okumuşsunuzdur.)
27 Haziran 2012 Çarşamba
Arslan TEKİN "Kimin adamı?!"
Abdullah Kıran “Türkiye, Kerkük referandumuna vetosunu kaldırmalı” başlığıyla köşesinde bir “makale” yazmış. Bu tür yazılar “makale” değildir; ancak “fıkra” diyebiliriz. Kerküklü Türkmenler, tam manasıyla Doç. Dr. Abdullah Kıran’ın ipliğini pazara çıkardılar ve fikrini tamamen çürüttüler. (Yan’da SelcanTaşçı’nın köşesinde de okumuşsunuzdur.)
20 Haziran 2012 Çarşamba
"Irak’taki Maliki Krizini Dikkatli Okumak" Ali SEMİN
ABD’nin Aralık 2011’de askerlerini Irak’tan çekmesiyle birlikte bu ülkede meydana gelen hükümet krizi geçen süre içinde devam etmiştir. Bu süreçte Irak’taki siyasi dengelerin değiştiğini ifade etmek mümkündür. Irak’ın siyasi ve toplumsal yapısı dikkate alındığında iki önemli etken üzerinde durmak gerekir.
18 Haziran 2012 Pazartesi
Ali Kerküklü "Kerkük Bir Türk Şehridir!"
Muş Alparslan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Kıran’ın “Türkiye, Kerkük referandumuna vetosunu kaldırmalı” yazısı Maksatlı olarak yazıldığı aşikar, Böyle bir yazıyı tutup vitrine asmak ise edepsizlik ve ahlaksızlıktır ve aynı zamanda yeri yurdu istila altında mağdur Türkmenlere karşı büyük haksızlıktır. Kullanılan kalem kiralık olduğu ortada. Bilinen o ki, bir üniversite hocanın asla toplumu yanlış yönlendirmek için, birilerine yaranmak için açıklama yapmaz, kesinlikle siyasi görüşlerine ve tercihlerine uygun bilim uydurmaya çalışmaz.
14 Haziran 2012 Perşembe
"Türkiye, Kerkük referandumuna vetosunu kaldırmalı" Doç. Dr. Abdullah Kıran*
Arap Baharı Ortadoğu'daki pek çok dengeyi yerinden sarsıp adeta mezhep eksenli bir mevzilenmeyi dayatırken, Türkiye-Irak Kürdistan'ı ilişkilerinde de yeni bir dönemin kapılarını araladı.
Bölgedeki güç dengesi ve ittifakların yeniden gözden geçirilmesinde Suriye krizinin belirleyici bir rol oynadığı yadsınamaz. Türkiye'nin, yanı başındaki kıyıma sessiz kalmak istememesi, İran gibi Irak'taki Nuri el Maliki yönetimini de rahatsız etmektedir. Ülkedeki Sünni Araplar ve Kürtleri yönetimden uzaklaştırıp İran'ın da desteğiyle kendi Şii yönetimini pekiştiren Nuri el Maliki, Suriye'deki Şii yönetimin iktidarda kalması için Türkiye'ye meydan okumakta sakınca bulmamaktadır. Türkiye'yi Irak ve komşu ülkelerin iç işlerine müdahale etmekle suçlayan Maliki'ye göre, " Türkiye bölgedeki herkes için düşman bir devlet haline" geliyor. Böylece Suriye krizi Türkiye ve Irak yönetimlerini karşı karşıya getirirken, Irak Kürtleri ve Türkiye'yi ortak politikalar etrafında birleştiriyor. Türkiye'nin Kerkük referandumu konusundaki "vetosunu" kaldırması durumunda, Türk-Kürt ilişkileri stratejik bir ortaklığa doğru gidebilir.
10 Haziran 2012 Pazar
"ABD İÇİN ÖNEMLİ OLAN STRATEJİK ÇIKARLARIDIR" Ali Kerküklü
1991'de Körfez Savaşı'ndan hemen sonra Kuzey'de Kürtler, Güney'de de Şiiler ayaklanırlar. Kendilerine yardım edilmesi için ABD'ye ısrarlı çağrılarda bulundular, fakat ABD parmağını kıpırdatmaz. Saddam'ın kuzeye ilerlemesi karşısında Kürtler kitle halinde Türkiye ve İran'a sığınır. Daha sonra Kürtlerin birbirleri ile savaşmalarını(birbirlerini boğazlamalarını) önlemek ve Yıllarca destekledikleri Saddam'ı devirme hareketlerini düzenlemek görevi CIA'ya verilir.
2 Haziran 2012 Cumartesi
Mustafa KUVANCI - Irak Eller: Türkmeneli (Dünden Bugüne Musul-Kerkük ve Irak Türkleri)
Tarihte Mezopotamya olarak bilinen, Fırat ve Dicle nehirleri arasında kalan bölge tarihin en eski uygarlık merkezlerinden biri kabul edilmektedir. Bu bölge birçok medeniyete beşiklik etmiş, coğrafi yapısının doğal koruma unsurlarına elverişli olmaması sebebiyle de kalıcı devletler kurulamamış, verimli toprakları ve geçiş yolları nedeniyle her zaman cazip bir bölge olmuştur.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)